18 February 2011

Ζούδια

Η δεύτερη πιο σημαντική εμπειρία της ζωής μου (η πρώτη ήταν όταν έπαιξα Modern Warfare 2 στο PC) ήταν πριν μερικά χρόνια στην ελληνική επαρχεία, όταν παρακολούθησα ζωντανά την γέννηση ενός προβάτου. Μαλάκα, δεν έχεις υπόψη σου!
Αλλά το συγκλονιστικό δεν ήταν να βλέπω να βγαίνει ένα ζώο μέσα από ένα άλλο. Αυτό το ξεπέρασα γρήγορα. Αυτό που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο βλέπω την ζωή ήταν το απόσταγμα της μετέπειτα σκέψης μου στο δρόμο για την δουλειά (βλ. προηγούμενο σχετικό post).
Κάθισα λοιπόν κι έκανα μια σύγκριση ανάμεσα στο πρόβατο και τον άνθρωπο και κατέληξα στα εξής:

Ας ξεκινήσω με το πρόβατο.
α) Το πρόβατο γεννιέται μέσα σε μία μπίχλα, στην καλύτερη περίπτωση στον στάβλο ενός υπερήλικα κτηνοτρόφου που δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για τις επιστημονικές εξελίξεις στον χώρο της μαιευτικής.
β) Το νεογέννητο προβατάκι χρειάζεται μερικά δευτερόλεπτα για να σταθεί στα πόδια του.
γ) Το προβατάκι θηλάζει την μάνα του 10-12 εβδομάδες και μετά μπορεί άνετα να τα μαζέψει και να φύγει από το πατρικό του και να κάνει ότι θέλει με την ζωή του. Αυτό λέγεται απογαλακτοποίηση. Κράτα τον όρο. Θα σου χρειαστεί στο τέλος.

Αυτό ήταν όλο. How was your day?

Πάμε τώρα στον άνθρωπο.
α) Η γυναίκα άνθρωπος θα πρέπει να βρει τον κατάλληλο άντρα. Ο κατάλληλος άντρας έχει μία σειρά από χαρακτηριστικά που θα αναλύσω σε επόμενο post.
β) Η γυναίκα άνθρωπος θα πρέπει να παντρευτεί, να μετακομίσει σε διαμέρισμα > 100 τετραγωνικά και στην συνέχεια, αφού νιώσει συναισθηματικά και υλικά ασφαλής, να γονιμοποιηθεί.
γ) Με το που γονιμοποιηθεί, ενημερώνει κλαίγοντας όλες τις φίλες της και στην συνέχεια γίνεται συνδρομήτρια στο «παιδί μου κι εγώ» και κλείνει το πρώτο ραντεβού με τον γιατρό που ξεγέννησε και την μάνα της, ο οποίος για κάποιο παράξενο λόγο ζει ακόμα.
δ) Οι επισκέψεις στον γιατρό είναι πιο συχνές κι από τις επισκέψεις στην τουαλέτα. Εξετάσεις, 3D, πρώτου επιπέδου, δευτέρου, τρίτου, χρωματιστές, υπέρηχοι, αίματα, φάρμακα, επιλόχειος, ορμόνες, «μου μύρισε τσιπούρα τηγανιτή» και άλλα.
ε) Αυτό συνεχίζεται για περίπου 6 μήνες. Μετά τον έκτο μήνα τα πράγματα δυσκολεύουν. Ο άντρας άνθρωπος έχει τόση σχέση με το «σεξ» όση εγώ με το badminton.  Η γυναίκα άνθρωπος κάθεται όλη μέρα σε ένα καναπέ και κάνει αέρα και κάθε δέκα λεπτά τα αυτιά των φιλενάδων της είναι στην κοιλιά της για να ακούσουνε το έμβρυο.
Μετά τον όγδοο μήνα η γυναίκα άνθρωπος είναι σε επιφυλακή. Κάθε φορά που κλοτσάει το μαλακισμένο, όλη η οικογένεια ετοιμάζει βαλιτσάκια για το μαιευτήριο. Το βράδυ ο άντρας άνθρωπος φυλάει σκοπιά πάνω από το κρεβάτι κι έχει αναμμένη την μηχανή στο γκαράζ.
στ) Περνάνε 9 μήνες (!) και μετά έρχεται η μεγάλη στιγμή. Σπάνε τα νερά. Ο άντρας άνθρωπος αρπάζει την γυναίκα άνθρωπο και την πάει στο νοσοκομείο που μοιάζει με εκείνο το ξενοδοχείο στο Dubai, μόνο που είναι λίγο πιο ακριβό,  γεμάτος άγχος συνοδεία της ΔΙΑΣ.
ζ) Σκάει ο undead γιατρός, μπαίνει στο σουπερ αποστειρωμένο χειρουργείο και μετά από μία ντουζίνα ώρες, μέσα από την γυναίκα άνθρωπο, βγαίνει μία ροζ μαλακία με πόδια που κλαίει. Αυτό γίνεται σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες της ιατρικής επιστήμης από τυπάκια που έχουν φάει τα νιάτα τους διαβάζοντας Κυτταρολογία.
η) Ο άντρας άνθρωπος μοιράζει 50ευρα σε όποιον βρει μπροστά του και η ροζ μαλακία μπαίνει σε ένα πυρέξ και πηγαίνει σε έναν άλλο αποστειρωμένο χώρο όπου απολαμβάνει την φροντίδα άλλων τυπακίων που έχουν φάει τα νιάτα τους κάνοντας κοπάνα από τα ΤΕΙ στου Σαρακάκη.

Για να μην τα πολυλογώ και κουράζω τον μοναδικό μου αναγνώστη, η απογαλακτοποίηση της ροζ μαλακίας γίνεται γύρω στα 30…
ΧΡΟΝΙΑ.
ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ πριν καταφέρεις να πεις ότι μπορείς να τα βγάλεις πέρα μόνος σου και να μετακομίσεις όπως το μικρό προβατάκι.

Και τολμάς ρε τσόγλανε να νιώθεις και ανώτερο είδος;
Σημ: Το μοναδικό κοινό στοιχείο ανάμεσα στο πρόβατο και τον άνθρωπο εντοπίζεται στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

2 comments:

Kafro Jim said...

βασικά πρόβατο είσαι αν ψηφίζεις οποιοδήποτε απο τα μεγάλα κόμματα, απο κει και έπειτα, η προβατοποίηση είναι παγκόσμια προσπάθεια...

kalamari said...

Εγω απλα αναφερω τα επιστημονικα δεδομενα :)