01 March 2011

Hypnos

Θυμάσαι στο στρατό που έλεγες «όσο περισσότερο κοιμάσαι, τόσο λιγότερο υπηρετείς»; Ε λοιπόν το ίδιο ισχύει και για την ζωή. Ειδικά αν έχεις επιλόχειο, το μόνο πράγμα που μπορεί να σε βγάλει από το τέλμα είναι ο ύπνος. 

Μέχρι και οι Τρύπες το λένε: «ο ύπνος είναι ο καλύτερος γιατρός». Να σου θυμίσω επίσης ότι στο Matrix, ο πιο γαμάτος ήρωας λεγόταν Μορφέας. Οι RΕΜ έχουν βγάλει το όνομα τους από το στάδιο του ύπνου στο οποίο συμβαίνουν τα όνειρα. Το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό μετά το sex είναι ο ύπνος (εκτός κι αν είσαι γυναίκα ή gay, οπότε σου έρχεται κάποιο τραγούδι του Χατζηγιάννη).

Οι περισσότεροι γιατροί συμφωνούν ότι ο ύπνος είναι απαραίτητος. Μερικές ημέρες χωρίς ύπνο μπορούν να σε σκοτώσουν. Πριν το κάνουν όμως αυτό θα σε μετατρέψουν σε ένα τυπάκι που συμπεριφέρεται σαν τον Hannibal Lecter και τον Charles Manson μαζί. 

Ο ύπνος είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να σου συμβεί. Θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσεις να ασχολείσαι με ανούσια πράγματα και απλά να κοιμηθείς. Διάβασε μερικά ενδιαφέροντα πράγματα για τον ύπνο μπας και σε καταφέρω:

α) Το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που κάποιος έμεινε ξύπνιος είναι 18 ημέρες, 21 ώρες και 40 λεπτά. Ο τύπος που κέρδισε το βραβείο του «μαραθώνιου χωρίς ύπνο» παρουσίασε παραισθήσεις, παράνοια, αλλοίωση της πραγματικότητας και προβλήματα μνήμης. Fail.

β) Κάποια τυπάκια μπορούν να κοιμηθούν και με ανοιχτά τα μάτια. Κάποια άλλα μπορούν να κοιμηθούν ανεξέλεγκτα οπουδήποτε κι αν βρίσκονται, οτιδήποτε κι αν κάνουν (ναρκοληψία). Win.

γ) Ένα μωρό στην οικογένεια στοιχίζει στους γονείς 400-750 ώρες ύπνου τον πρώτο χρόνο. Use condoms.

δ) Ο ελέφαντας είναι το μοναδικό ζώο το οποίο μπορεί και κοιμάται όρθιο. Πρόσφατες όμως έρευνες στο εργαστήριο έχουν δείξει ότι το ίδιο μπορούν να κάνουν και οι έλληνες φαντάροι καθώς επίσης και κάποια στελέχη πολυεθνικών (πάλι έλληνες).

ε) Οι επιστήμονες ακόμα προσπαθούν να εξηγήσουν το αποτέλεσμα μίας έρευνας του 1998 στην οποία ο κύκλος του ύπνου έκανε reset όταν έριχναν φως με ένα φακό πίσω από τα γόνατα των ανθρώπων που κοιμόντουσαν. Τοιοιοιοιοιοιοιοιονκ. Good luck on that.

στ) Κατά την διάρκεια του βομβαρδισμού του Κοσσόβου, ο αμερικάνικος απελευθερωτικός στρατός χρησιμοποίησε μία πειραματική μέθοδο για να κρατάει τους πιλότους ξύπνιους για 36 ώρες.

ζ) Αν μείνεις 17 ώρες ξύπνιος έχεις ακριβώς τα ίδια συμπτώματα σαν να είχες συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα σου της τάξης των 0,05%. Με άλλα λόγια, αν είσαι αλκοολικός και δεν έχεις λεφτά, μείνε ξύπνιος και περίμενε.

η) Η οικολογική καταστροφή από διαρροή πετρελαίου της Exxon στην Αλάσκα το 1989 οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος λόγω έλλειψης ύπνου. Η έλλειψη ύπνου έπαιξε ρόλο και στο Τσερνομπίλ καθώς επίσης και στην έκρηξη του Challenger. Μπορεί να έπαιξε ρόλο και στην γέννηση σου. Ψάξτο.

θ) Αν δεν μπορούμε να κοιμηθούμε, θα πρέπει να βάλουμε το air-condition στους -18 βαθμούς. Ακόμα κι αν είναι χειμώνας. Το κρύο δρα ως υπνωτικό χάπι για τον οργανισμό μας. Γι αυτό τα καλοκαίρια δεν σε παίρνει εύκολα ο ύπνος καθώς επίσης τους χειμώνες δεν μπορείς να σηκωθείς το πρωί επειδή και καλά σε «σκεπάζει το στρώμα». Εγώ να προσθέσω, με την τετράγωνη λογική μου, ότι όταν έχεις πυρετό κανονικά δεν θα έπρεπε να σε παίρνει ο ύπνος, ενώ συμβαίνει το αντίθετο. Κάπου βρωμάει αυτή η θεωρία. Anyway.

ι) Αν δεν κοιμηθείς καλά για τρεις νύχτες στην σειρά και πιεις τρία ποτά, θα είναι σαν να έχεις πιει έξι. Έτσι γλιτώνεις λεφτά.

κ) Σε περίπτωση που βρεις μία κοιμισμένη πάπια και την πάρεις στο κυνήγι τότε αυτή έχει την δυνατότητα να ξυπνήσει μόνο τον μισό εγκέφαλο της προκειμένου να ισορροπήσει την ανάγκη για επιβίωση με την ανάγκη για ύπνο. Δεν σε χάλασε. Win.

λ) Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες χρειάζονται μία ώρα ύπνο παραπάνω από τους άντρες. Οι χιμπατζήδες χρειάζονται 2 ώρες παραπάνω. Need I say more?

μ) Ένας φυσιολογικός άνθρωπος κοιμάται το 1/3 της ζωής του. Εγώ είμαι ξύπνιος το 1/3 της ζωής μου.

ν) Ο Andy Warhol ξέρει καλύτερα!


Καληνύχτα και καλή τύχη.

3 comments:

xtapodi said...

.....aksexastes oi trypes....

greedy luben said...

to shmeio ε. ta spaei!!!

kalamari said...

το σημειο G ειναι καλυτερο :) youknowhatIamsaying